Kära vän!

I senaste numret av årsmagasinet 100% Liv berättade vi om den ungdomsväckelse som pågår i hemstaden Santos i Brasilien. Vår systerförsamling 100% Vida har på två och ett halvt år sett ungdomsskaran öka från 30 till 800 personer.
I september månad tog jag vår medarbetare Samuel Andersson, 27 år, med mig och besökte Santos. Samuel, som själv varit ungdomsledare i en församling i Örebro under tre år, ville veta vad som var orsaken till denna enorma framgång. Så även jag. Eftersom evangeliet är detsamma överallt, så ville vi veta vad det var Santos-vännerna hade upptäckt.
Vi upptäckte hemligheten, som inte är någon hemlighet alls. Det viktigaste av allt är fullständig Jesus-centrering. Jesus är i mitten av allt. Inte underhållning. Inte aktiviteter. Allt handlar om Jesus, men genomförs på ett sätt som attraherar en ung generation. Detta kan du läsa om i månadens nyhetsbrev.
Jag själv kom till insikt om att det är Sveriges ungdomar vi måste fokusera på att nå med evangelium. Det finns en generation som knappt vet vem Jesus är och vad evangelium erbjuder. På samma sätt som Hoppets Stjärna har satsat på att nå barn tidigt i livet med hjälpinsatser, på samma sätt ska 100% Liv tänka när det gäller evangelisationsinsatser. När vi bistår barn så når vi deras föräldrar. Vi ser det varje dag i vårt romerarbete och jag är övertygad om att det fungerar på samma sätt i Sverige. När vi vinner ungdomar för Jesus så vinner vi även deras föräldrar.
Jag hörde flera vittnesbörd i Santos om föräldrar som ville ta reda på vad som hade hänt med deras söner och döttrar. Plötsligt bäddade de sin säng, hjälpte till hemma, slutade att käfta emot sina föräldrar…..många föräldrar har funnit Jesus på detta sätt. Visst är det fantastiskt i all sin enkelhet!
Låt oss satsa på att vinna det unga släktet för Jesus. När de finner Honom kan de inte vara tysta. Nej, de är fullständigt orädda och frimodiga. ”Vi för vår del kan inte tiga om vad vi sett och hört.” Så är det bland de nyfrälsta i Santos, och så blir det i Sverige också.

Vi vill nå ut till så många som möjligt, så snart som möjligt, och med ditt stöd kan vi lyckas. Varje gåva kan göra avgörande skillnad för någon som annars aldrig skulle ha fått möte Jesus. Hjälp oss att presentera honom för en ny generation svenskar!

Var med och stöd 100% Liv:s arbete; bli månadsgivare eller ge en enskil gåva

Med varma hälsningar


Lennart Eriksson