Kära missionsvän!

I höst är det 50 år sedan vår käre far Erik Gunnar Eriksson tog emot ett litet barn i sin famn i ett slumområde i Brasilien. Barnet var näst intill döende. Då, ett par veckor innan valet i Sverige 1969, bestämde han sig för att ”man kan inte bara predika evangeliet, man måste också göra det”. Drygt ett år senare, juldagen 1970, öppnades det första projektet med namnet Hoppets Stjärna i Brasilien.

Dessa två händelser kommer vi att uppmärksamma både i år och nästa år. Hoppets Stjärna fyller 50 år!

Jag känner en stor tacksamhet men också ödmjukhet för all uppmärksamhet vi får. Inte minst av media. Expressen skrev för några år sedan en helsida om vår fängelsemission med en stor bild där fångar får förbön och tar emot Jesus. TV4:s morgonprogram har gjort reportage om fängelsearbetet, när vi för några år sedan gladde kvinnor och deras små barn med julfirande i fängelset. I skrivande stund är jag själv på väg att besöka missionens fantastiska insats på fängelset i Mombasa, en insats som har uppmärksammats ända upp till regeringsnivå i Kenya.

När det har varit katastrofer i Haiti har Hoppets Stjärna med Tältmissionen haft en tongivande roll i svensk media. Våra medarbetare har fått agera som korrespondenter både i radio och TV. Och senast för ett par veckor sedan när min syster Ulrika var på väg till Ghana. Hennes plan mellanlandade i Etiopien, och medan hon satt i planet och väntade på avgång till Accra, så hände den tragiska flygolyckan, där fyra svenskar omkom.

Hoppets Stjärna och Tältmissionen har en stor trovärdighet i den svenska mediavärlden och jag kan inte annat än att tacka Gud för att han hjälpt oss i ur och skur och där en hjälporganisation driven på kristen grund fått så stort genomslag.

I år kommer du få se ännu mer av oss. Vi planerar att finnas med när den fantastiske evangelisten Sebastian Stakset håller väckelsekampanjer på flera orter i ett nyinköpt tält som rymmer 4000 personer. Vi kommer att synas i affärstidningen Dagens industri i höst i en helt egen bilaga. Och mycket mer.

Jag kan bara vädja om din hjälp i förbön och gåvor. Med den här månadens hälsning inbjuder jag dig att ge en kärleksgåva till vårt 50-årsjubileum som sträcker sig över två år. Och ha oss alltid med i dina förböner. Den trovärdigheten vi har fått kan bara förvaltas omsluten av förböner.

Gud välsigne dig!


Lennart Eriksson