Glad sommar kära vän!

Nu är årets Kärrsjökonferens inspelad. Du kan se den från onsdagen den 30/6 kl.19:00 till avslutningsgudstjänsten kl.16:00 söndagen den 4/7. Konferensen består av 15 olika program som kommer att  visas på vår hemsida www.taltmissionen.se, vår Facebook-sida och i TV-kanalen Kanal 10. Som du ser på bilden ovan, fick vårt vackra tält tjänstgöra som TV-studio i år.

Jag bad min vän och medarbetare Torbjörn Vårsaga skriva ner sina intryck från de hektiska inspelningsdagarna. Varsågod!

Kärrsjökonferensen: En uppvisning i välsignad samverkan

Årets digitala Kärrsjökonferens spelades in under fyra hektiska dagar i mitten av juni, från torsdag till söndag. Eldsjälar från vitt skilda håll sammanstrålade i lilla Kärrsjö för att arbeta tätt tillsammans mot ett gemensamt mål. Där i skogen möttes folk från byn och grannbyn och närmaste stad, men också från Stockholm, Närke och Värmland. Pastor Ingemar Helmner tog tåget från Hallsberg medan evangelisten Morgan Carlsson reste upp från Hagfors.

För tekniken ansvarade samma fullblodsproffs som förra året: en stockholmstrio som till vardags undervisar om medier och håller i storproduktioner på TV4. Mot löfte om god stämning och hembakat tunnbröd bilade de hundra mil tur och retur för att ägna sin lediga tid åt Tältmissionens årliga högtidsstund.

För att en sådan inspelning ska fungera krävs det att alla ställer upp prestigelöst och på alla sätt de kan. Det var också precis vad som hände.

Hoppets Stjärnas verksamhetschef Ulrika K Eriksson pendlade mellan att vara programledare, att göra intervjuer, att hjälpa till i köket och att inkvartera gäster i olika stugor.

Undertecknad, som på papperet är skribent, fick också förmånen att extraknäcka som skripta, kallskänka, chaufför, flaggstångshissare och florist.

Och när det saknades kökspersonal, då ryckte missionsledaren Lennart Erikssons fru Ivanete in i köket för att hålla alla deltagare mätta under arbetsdagarna.

Många av de som sammanstrålade i Kärrsjö var främlingar för varandra vid ankomsten och hann knappt hälsa innan de stod och jobbade sida vid sida.

Att allt ändå flöt på i högt tempo och utan konflikter under inspelningens långa arbetsdagar framstår som ett tydligt tecken på att Gud vakade över inspelningarna.

På fredagen blåste så kraftigt att tältet försökte slita sig och flaggan fick halas ner för att hindra flaggstången från att knäckas. Ändå lyckades produktionen hålla schemat.

På lördagen regnade det från morgon till kväll, men i det ögonblick när programledarna skulle välkomna alla tittare till konferensen bröt solen fram ur molntäcket bakom dem.

Och när Lennart Eriksson predikade om sin fars vision för missionen, då flög småfåglarna kors och tvärs bakom hans rygg som för att understryka glädjen i budskapet.

Till sist: Att ha små barn på inspelningsplatsen kan förhöja stämningen, men också medföra nya utmaningar. När hela anläggningen plötsligt stod utan internet visade det sig till slut att någon tryckt av strömbrytaren till routern i matsalen. Antagligen var det ingen slump att min egen treåriga dotter dansat omkring på brottsplatsen en stund tidigare.

Ledde det fram till slutsatsen att småbarn bör förbjudas vid nästa års inspelning? Nej det ledde bara fram till beslutet att samma knapp måste skyddas med en tejpbit nästa gång. För som Lennart Eriksson uttryckte det: ”Det är för såna som henne som vi finns till!”

Som alla vet lät Jesus barnen komma till honom, trots lärjungarnas protester – och i den andan fortsätter Tältmissionen att verka.

/Torbjörn Vårsaga

Till sist – Tack för att du är med och bidrar till missionens viktiga uppdrag. Dina förböner och ekonomiska bidrag är av allra största vikt. Under pandemiåret har det verkligen blivit uppenbart att vi verkligen funnit rätt modell för vårt missionsarbete, med fokus på att vi når ut med evangelium till de barnfamiljer som berörs av Hoppets Stjärnas viktiga arbete.

Jag talade nyss med vår medarbetare Gilbert Ochieng i Mombasa, och han gav segerrapporter om fördjupade relationer med föräldrarna till barnen på skolorna. De livsnödvändiga hjälpinsatser som familjerna fått under pandemin, har öppnat föräldrarnas hjärtan och evangeliet tas nu emot med öppna sinnen.

Som jag ständigt och jämt framhåller – det bästa ett barn kan uppleva under sin uppväxt är en far och mor som tagit emot Jesus i sina hjärtan. Därför kämpar vi oavbrutet vidare med denna uppgift. Tack på förhand för ditt bidrag.

Med varma hälsningar,

Lennart Eriksson – Missionsledare

Programledarduon Lennart Eriksson och Ulrika K Eriksson presenterade alla konferensens program.

Malcolm Chambers inramade konferensens möten med sina härliga sång, ackompanjerad av pianovirtuosen Daniel Stenbeck.

Ingemar Helmner

Morgan Carlsson

Lina Stav och Ivanete Eriksson under TV-inspelningen i Kärrsjögårdens vackra kök.

Ulrika K Eriksson tillsammans med sina gäster Carina Ådahl, Lina Stav och Ivanete Eriksson i frukostprogrammet ”En tro som bär”. Du kan se dem lördagen den 3 juli klockan 10.00.

Under inspelningen i tältet sköttes ”klappan” av vår skribent Torbjörn Vårsaga.

Flickan som lyckades slå av vårt internet heter Ellie Vårsaga, och när vädret tillät höll hon till på Kärrsjögårdens barnvänliga studsmatta.