Kära missionsvän!

Snö och storm avlöser varandra och förändrar landskapet för varje ny dag. Själv upplever jag det som ett himmelskt skådespel att blicka ut över nejderna och varje dag få se en ny tavla, skapad av Gud.

Mitt i detta får vi rapporter från vår käre pastor Gilbert Ochieng i Mombasa, Kenya, hur vårt 13 år långa arbete på fängelset Shimo La Tewa nu växer och förgrenar sig. Tältmissionen har tidigare tillsammans med Hoppets Stjärna fått vara med att förändra förhållanden i nationer. Förskolemodellen i Brasilien och synen på barn med funktionsvariationer i Rumänien för att nämna några.

När våra tidigare missionärer i Mombasa, Judit Löfsund och Marie Setterby, knackade på dörren till ett av Kenyas mest fruktade fängelser, blev det först kalla handen. Men när den nya kristna fängelsechefen Wanini Kereri kom dit 2006, välkomnades missionärerna med öppna famnar. Fängelset skulle förändras och det med Guds hjälp.

Sedan dess har vi med egna ögon fått se många hundra fångar komma till tro. I den andra unika dokumentärfilmen som vi har gjort, ser vi resultatet av en omvändelse där Gud lägger ner kallelser i fångars liv, att gå ut och predika evangelium!

Under dessa 13 år har Tältmissionen fått alltmer ökat förtroende ända upp i huvudstaden Nairobi och dess fängelsemyndighet. Förutom den regelbundna bibelskolan i Mombasa, både bland män och kvinnor, och ett enastående arbete för att rädda unga grabbars liv på barnfängelset i Mombasa, har nu dörrarna öppnats för ökade insatser även i landets huvudstad! Så nära presidenten och regeringen man kan komma. På barnfängelset i Nairobi, där unga flickor som begått brott sitter, får de undervisning och hjälp till att komma till tro. Och – hör och häpna – ledare och ansvariga på fängelset får utbildning av Tältmissionen utifrån grunden: Du skall älska din nästa som dig själv.

Om inte vi i Tältmissionen varit med och stöttat detta ekonomiskt så hade det inte kunnat utvecklas till en nationell angelägenhet. Jag är djupt berörd och tacksam för de trogna gåvorna. Vi har försökt att få hjälp med SIDA-medel via den svenska missionsorganisation som förmedlar SIDA-medel. Men svaret blev nej. Denna form av arbete passar inte in.

Därför är Tältmissionens styrka de regelbundna och spontana gåvorna som skickas till oss. Och därför vädjar jag till dig idag, att vara med och stötta denna enorma missionsinsats som vi gör och som nu får gehör ända upp i huvudstaden Nairobi.
Kära missionsvän – Glöm inte att ha med detta viktiga arbete i dina dagliga förböner! Vi behöver dig!

Med varma hälsningar,


Lennart Eriksson