Kära vän!

Vad beror det på att så många kristna i vårt land tycks vara evangelieanalfabeter? De gånger jag får tillfälle att predika ut budskapet om vad evangelium är, vad det förmår och vad det betytt för mänskligheten, möts jag ofta av bröder och systrar som innerligt tackar mig för att jag påmint dem om vad evangelium egentligen är. Jag tycker det borde vara en självklarhet för oss som tror, men tydligen är det inte så.

Har vi glömt att evangelium är Guds kraft?
Har vi glömt att evangeliets oerhörda kraft fullständigt förvandlade vår värld?
Den värld som existerade före Jesus Kristus, liknade ett helvete på jorden. Världen innan kristendomen var en hednisk och rasistisk värld av ojämlikhet, för utan Gud finns ingen medmänsklighet och ingen moral. Den grekisk-romerska tiden var en tid där en fjärdedel av all befolkning konstant var sjuk, där ytterligare en fjärdedel av befolkningen var slavar, som såldes nakna som djur på marknader. Medellivslängden var bara 20 år och barn födda med abnormiteter var rutinmässigt ”utsatta” för elementen och lämnades ut till vilda djur.

Det som avslutade det utbredda slaveriet under den grekisk-romerska eran, var det revolutionära kristna budskapet om jämlikhet bland mänskligheten, som deklareras av aposteln Paulus i Galaterbrevet 3:28, ”Här är inte jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna, Alla är ni ett i Kristus Jesus.” Den här radikala kristna tanken tog tag i den romerska världen och västvärlden, och för det kommande årtusendet föreslog ingen inflytelserik filosof varken slaveri, barnamord eller rashygien. Under 1800-talet kom strömningar som ändrade på mycket av detta, men det ska jag återkomma om i ett senare månadsbrev.

Evangelium förvandlar. Evangelium ger liv. Därför är nödvändigheten att förkunna evangelium lika viktigt idag, som det någonsin varit. Vi som är kristna, ska inte fokusera på trivsamma verksamheter i våra olika sammanhang – vi ska främst av allt förkunna evangelium! Evangelium är ”vad inget öga har sett, och inget öra har hört, det som ingen människotanke någonsin har kunnat ana” (1 Kor 2:9). Men vi måste förkunna det! Varför? I Apg 11:15 står det ”Medan Petrus ännu talade föll den helige Ande på alla dem som hörde Ordet.” Guds Ande brukar det talade ordet och skapar tron genom detta ord, så att Anden tar sin boning i dem som lyssnar. Ordet som frälser är evangeliet.

Denna månad rapporterar vi om vad evangelium har betytt för den förtryckta indianminoriteten Toba, i Chaco-provinsen, Argentina. I mer än 40 år har missionen medverkat till att evangelium förkunnats till både ande, kropp och själ, och resultaten är fantastiska. Strax innan jul hade jag, tillsammans med mina systrar Maria och Ulrika, förmånen att vara med när Kenth Johansson, missionär sedan början av 70-talet, lämnade över stafettpinnen till sina söner Pablo, David och Daniel. Det vi upplevde under besöket var helt fantastiskt. Vi fann att det som uträttats under ledning av Kenth inte på något sätt slutar med honom. Istället är det så att grunden är lagd för ännu större framgångar för evangeliet. Jag fick uppleva den starka smörjelsen av väckelse som finns i Pablos kyrka, och jag fick även förmånen att vara med och döpa över 40 nyfrälsta. I snitt blir 40-50 personer frälsta varje månad, och jag är övertygad om att denna framgång beror på att det är Jesus själv som är i centrum av arbetet.

Jag vill tillsammans med dig fortsätta sprida glädjens evangelium till alla de som törstar i Chaco. Arbetet kan bli både större och ännu mer framgångsrikt, och min dröm är att tillsammans med dig låta väckelsens eld brinna allt klarare bland de behövande.

Var med och ge en gåva! Jag vet att vi tillsammans kan göra mycket. Du kan ge en engångssumma, men det som verkligen behövs är månadsgivare, som gör att vi tillsammans kan säkerställa evangeliets spridning innan Jesus kommer tillbaka. Ska vi få skörd behöver vi först så!

Var med du också! Bli månadsgivare eller ge en enskil gåva

Med varma hälsningar


Lennart Eriksson

OBS!

Kärrsjökonferensen
Efter en rad härliga Kärrsjökonferenser tar vi nu ett års uppehåll för att fokusera helhjärtat på den spännande ungdomssatsning vi har på gång. Det ger oss möjlighet att ta ny sats inför kommande år och bjuda på en ännu bättre konferensupplevelse 2019.
Varmt välkommen då!