Kära vän!

I skrivande stund har jag nyligen kommit från Argentina. Här i Kärrsjö möts jag av ett fantastiskt snölandskap och det är precis som det ska vara i adventstid. Nu väntar vi på Konungen, och inom några veckor får vi fira jul, då firar vi att Gud sände sin egen son till världen. Det är evangelium, de verkligt goda nyheterna!
När änglabudskapet ljuder över Betlehems ängar, ”Jag bär bud till er om en stor glädje för hela folket: I dag har en Frälsare fötts åt er” (Luk. 2:10–11), har Ordet blivit människa. I Romarbrevet 8:3 läser vi ”…det gjorde Gud genom att sända sin egen Son som syndoffer, till det yttre lik en syndig människa”. Gud hade sänt sin egen Son som syndoffer. Här uppenbaras nu för alla ”kvinnans säd, som ska krossa ormens huvud” (1 Mos. 3:15)

Gud sände sin Son. Här har vi själva kärnpunkten i hela vår kristna tro. Gud gav sin evige Son åt vårt stackars fallna släkte! Tänk efter hur orden lyder! Det står: Gud sände sin Son. Det står inte att ”Då föddes Guds Son”, utan det står: ”Gud sände sin Son”. Skriften säger: ”Barnet var Guds evige Son och var hos Fadern innan jorden fanns” (Ordspr. 8:23–25). I Betlehem skulle han födas, ”vars ursprung är före tiden, från evighetens dagar” (Mika 5:2).

”I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. Han var i begynnelsen hos Gud. Allt blev till genom honom, och utan honom blev ingenting till … Och Ordet blev kött och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, den härlighet som den enfödde har från Fadern. Och han var full av nåd och sanning”
(Joh. 1:1–3, 14).
Detta ligger i ordet sände – Gud sände sin Son – en Son som fanns till från början, men som när tiden var inne sändes till jorden. Kristus säger: ”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son” (Joh. 3:16).
Samma sak säger Johannes: ”Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom. Detta är kärleken: inte att vi har älskat Gud, utan att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder” (1 Joh. 4:9–10).
Snart är det jul. När vi betraktar barnet i Betlehem, vars födelse proklamerades av hela den himmelska härskaran för de fattiga herdarna på ängarna, ser vi Guds oändligt stora gåva!
Jesu födelse proklamerades av hela den himmelska härskaran för de fattiga herdarna på ängarna och genom den underbara stjärnan för de vise männen i Österlandet. Tack och lov, ära och pris och starkhet vare vår Gud från evighet till evighet för hans oändligt stora gåva till oss.
Förra månaden sände vi dig vår fortsättningsfilm ”Jag är Fri” om fängelsearbetet i Kenya. Jag vill uppmuntra dig att visa filmen för dina närmaste när du träffar dem i jul. Ett ypperligt tillfälle att förklara vad verklig frihet och glädje innebär. Och vad evangelium åstadkommer idag. Den visar vad vi kan betyda för andra runt om i världen, med bara ett par hundralappar i månaden. Varje svensk invånare lägger cirka 2000 kronor på julklappar som gör någon glad för en enda dag. För samma summa kan vi ge glädjens och frihetens budskap till människor som lever i kyla och mörker – året runt!

Med tillönskan om en riktigt God och Välsignad Jul! 


Lennart Eriksson