Kära vän!

Ända sedan jag var en liten pojke har jag haft förmånen att få vara delaktig inom evangelisation, mission och hjälpverksamhet. Jag var bara två år när min pappa Erik Gunnar började på bibelskolan i Örebro. Jag var som tioåring med när han bildade Tältmissionen 1966, jag var med när han startade barnhemmet Hoppets Stjärna 1970 – och jag var alltid yngst i rummet.

Under de år som gått har vi genom Guds försorg lyckats nå fantastiska framgångar, men åren har också satt sina spår hos mig. Nu är jag inte längre den yngste inom missionen –långt ifrån. Jag har passerat 60, ser hösten i mitt liv närma sig och ställer mig själv nya frågor.
– Vad ska hända när jag rest vidare?
– Vad blir det av det jag lämnar efter mig?

Många av oss undviker i det längsta att tänka på sådant som testamenten, men det är oerhört viktigt att vi gör det. Jag har fem underbara barn som självklart ska få del av arvet, men jag har bestämt mig för att också ge en del till missionens verksamhet.

Självklart skulle jag bli överlycklig om även du fann plats i ditt testamente för det arbete jag själv brinner så mycket för. Men ärligt talat, huvudsaken är att du skriver ett giltigt testamente – oavsett vem eller vilka som får ta del av det. Annars riskerar ditt arv att hamna hos allmänna arvsfonden, som kan disponera ditt livs besparingar oerhört godtyckligt. Det har visat sig att de på senare år har betalat ut miljonbidrag till mycket tveksamma verksamheter. Det är inte den sortens arv som någon av oss vill lämna efter sig, eller hur? Din livsgärning är helt enkelt för betydelsefull för att slumpas bort av anonyma byråkrater.

Med det sagt: Jag hoppas förstås att det ska dröja lång tid innan något av våra testamenten träder i kraft. Låt oss fortsätta ta väl vara på livet så länge det varar!

Här finner du information om hur du kan gå till väga för att ett testamente ska bli juridiskt korrekt.

Gud välsigne dig och tveka inte att ta kontakt med oss!

Fridshälsningar


Lennart Eriksson