1964 hölls den allra första konferensen i Kärrsjö.
Nu, efter fyra år med digitala konferenser, välkomnar vi dig tillbaka det klassiska tältet i norra Ångermanland. Fem oförglömliga dagar väntar var och en som tar sig dit.

Årets konferens hålls 26-30 juni och rivstartar med en konsert av högsta klass. En av Sveriges allra främsta röster, soul- och gospelsångaren Samuel Ljungblahd, intar scenen.
Samuels långa karriär rymmer sju album, otaliga turnéer och samarbeten med artister som Sarah Dawn Finer, Lisa Nilsson och Carola. Han har bland annat sjungit i julaftonsstudion på SVT och på prins Carl Philips bröllop.
– Det är en stor glädje för mig att få återvända till vackra Kärrsjö, säger Samuel. Jag ser fram emot att få bjuda på något som inte är helt vanligt. Det blir jag och mitt piano, och jag kommer framföra både egna låtar och några personliga favoriter som har skrivits av artister som betyder mycket för mig. Naturligtvis kommer det även att finnas möjlighet för publiken att sjunga med.

Jubiléets mest långväga gäst är utan tvekan Kenth Johansson, som anländer från Argentina.
Kenth var bara 21 år när han flyttade till Buenos Aires 1965, vägledd av en syn han sett redan som åttaåring. Under ett Sverigebesök 1971 träffade han Hoppets Stjärnas grundare Erik Gunnar Eriksson i Göteborg, och resten är historia. Kenth blev Tältmissionens allra första missionär, och har vigt 53 år av sitt liv åt att sprida Guds ord på plats. Tillsammans med hustrun Alba byggde han upp verksamheten ”El Buen Pastor”, Den Gode Herden, som har hjälpt tiotusentals människor och fortsätter förändra liv än idag. Den 22 mars i år fyllde Kenth 80 år, och den 29 juni tillägnar vi honom en oerhört välförtjänt hyllningskväll.
– Kenths hårda arbete, uthållighet och medmänsklighet har genom åren inspirerat både mig och medarbetare runtom i världen, säger Hoppets Stjärnas medgrundare Lennart Eriksson.

En annan central konferensgäst är Jan-Olof Sundin, som skrivit boken “Är Bibelns skapelseberättelse trovärdig och relevant?”. Nu delar han för första gången med sig av sina slutsatser i seminarieform inför publik i Kärrsjö.
– De som har följt våra sändningar i Kärrsjö Web Church känner väl till Jan-Olofs enormt viktiga undervisning. För det är ju så, att om vi inte tror på Bibelns ord i Första Mosebok kapitel 1-11, hur kan vi då tro på resten? Baserat på sina studier av Skriften klargör Jan-Olof detta på ett mycket tydligt sätt, säger Lennart Eriksson.

Konferensen bjuder också på mycket sång och musik under ledning av vår kapellmästare, den mångårige pingstpastorn och musikern Gert-Ove Liw. Torsdagen avslutas med en allsångskväll där alla bjuds in att ta med ett eget instrument och bidra.
– Dragspel, gitarrer, tamburiner och maracas – alla är välkomna! Det blir en riktig höjdare, utlovar Lennart Eriksson.

***

Se hela Kärrsjökonferensens program här.

Du som inte kan komma till Kärrsjö i år har möjlighet att ta del av många av samlingarna i efterhand på vår YouTube-kanal, som lanseras senare i sommar.